7 april Ingebruikname urnenmuur

Op zaterdag 7 april zal op de Protestantse begraafplaats Hillegersberg, gelegen rond de Hillegondakerk aan de Kerkdreef in het hart van Hillegersberg, de urnenmuur in gebruik worden genomen.
Vanwege de regelmatige vraag naar de mogelijkheden om een asbus bij te zetten heeft het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand, de eigenaar en beheerder van deze mooie begraafplaats, in 2017 besloten om een urnenmuur te bouwen.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 14:30 uur. 

Met de bouw van deze urnenmuur is afgelopen najaar begonnen. Gekozen is voor een geheel bakstenen constructie van een steensoort, die lijkt op kleine kloostermoppen en in stijl en harmonie is met de bouwaard van de kasteelruïne en de Hillegondakerk. Bij de gekozen hoogte zijn drie lagen met in totaal 49 nissen gerealiseerd. 

De muur staat op een fundering aan de rand van de begraafplaats aan de kant van de Bergse Dorpsstraat. De nissen (ook die nog niet in gebruik zijn) worden altijd blijvend afgesloten met een uniforme dekplaat. Per nis kunnen twee asbussen worden bijgezet.

De muur wordt gesierd met een grote en zeer fraaie urn, afkomstig uit een keldergraf. Voor het gebruik hiervan is uiteraard toestemming van de rechthebbende verkregen.
Op zaterdag 7 april 2018 zal de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, Matthijs van Seventer, de urnenmuur officieel in gebruik nemen.
Het college nodigt belangstellenden graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 14.30 uur bent u welkom in de Hillegondakerk voor een kort programma rond de ingebruikneming. Belangstellenden wordt verzocht uiterlijk 14.45 uur aanwezig te zijn. Na de officiële ingebruikneming is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje in de Hillegondakerk na te praten.

Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 1
Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 2
Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 3
Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 4
Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 5
Begraafplaats Hillegersberg Urnenmuur 6

 

Terug naar overzicht