Begraven in Hillegersberg

Protestantse begraafplaats Hillegersberg heeft meerdere soorten particuliere graven, van zandgraven voor 3 overledenen tot historische keldergraven waarin 3 tot 12 overledenen kunnen worden bijgezet. In een particulier graf kunnen ook asbussen worden bijgezet. Het grafrecht van een particulier graf kan worden uitgebreid naar meer overledenen.

Zand en keldergraven worden uitgegeven voor 20 of 30 jaar. Na deze eerste uitgiftetermijn kan het grafrecht keer op keer met periodes van 5, 10 of 20 jaar worden verlengd.

Urnenmuur

Recent is er een urnenmuur gebouwd gekozen is voor een geheel bakstenen constructie van een steensoort, die lijkt op kleine kloostermoppen en in stijl en harmonie is met de bouwaard van de kasteelruïne en de Hillegondakerk. Bij de gekozen hoogte zijn drie lagen met in totaal 49 nissen gerealiseerd. De muur staat op een fundering aan de rand van de begraafplaats aan de kant van de Bergse Dorpsstraat. De nissen (ook die nog niet in gebruik zijn) worden altijd blijvend afgesloten met een uniforme dekplaat. Per nis kunnen twee asbussen worden bijgezet.

U bent van harte welkom voor een korte vraag op het kantoor aan de ingang bij de Kerkdreef. Mocht u op zoek zijn naar bepaalde informatie over een afscheid of een graf, dan kunt een afspraak maken. We helpen u graag verder. 

Contact opnemen 

Welke mogelijkheden zijn er?

Contact opnemen